Cerca projecte
09 Mar

Carnestoltes a Cornellà 2021

Aquest any hem seguit treballant amb la intenció de poder arrelar la tradició popular del carnestoltes a Cornellà de Llobregat.

Volem que els vilatans esperin el arribo, la rua i el judici del carnestoltes i que poc a poc es vagi instaurant en la nostre població com a una festa cada any més desitjada, popular i participativa.

Tradicionalment el Carnestoltes ha estat sempre una festa de llibertat, a excepció d'aquest any amb totes les normes que s’han de respectar.

Des d’Artistalia hem capgirat el carnaval. No hem pogut realitzar actes populars al carrer però l’hem fet arribar a les cases.

Els nostres vídeos penjats en xarxes socials de la ciutat ha permès que els cornellanencs estiguin informats de les consignes dels emissaris, veiessin el Arribo de sa majestat a la ciutat i, fins i tot, han pogut seguir el judici on es acusat per la Vella Quaresma.

Però no ens hem quedat aquí, gràcies a les nostres plataformes mòbils hem pogut omplir de festa i sàtira els carrers de la ciutat.

El Carnestoltes sempre ha realitzat una sàtira del que ha succeït durant l’any, així doncs, el carnestoltes i la seva comitiva han estat representant amb humor i respecte aquells 3 mesos que vam estar confinats, on es va esgotar el paper de WC dels comerços, es va acabar la farina per fer pa i dolços i estava de moda fer exercici a casa.

Sabíem que la gent no ens podia seguir pels carrers, que hi havia gent que a causa de la situació es troben confinats o no poden sortir. Volíem que la festa fos per a tots i que tothom la gaudís des de casa. Vam apostar per emetre-la en streaming amb una durada de 3 h.

Com a tancament de festa, i per primer cop a Cornellà, el Judici del Rei Carnestoltes!!. La Vella Quaresma va acusar al Carnestoltes de fer festa en temps de Covid. El Judici va ser gravat i penjat en les xarxes socials per a que tota la població estigues informada. Veredicte: CULPABLE i desterrat durant una any!

UN CARNAVAL DIFERENT PERÒ DIVERTIT

Menu

Settings

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in