Cerca projecte
09 Mar

Carnestoltes a Cornellà 2021

Aquest any hem seguit treballant amb la intenció de poder arrelar la tradició popular del carnestoltes a Cornellà de Llobregat.

Volem que els vilatans esperin el arribo, la rua i el judici del Rei Carnestoltes i que, poc a poc, es vagi instaurant com una festa cada any més desitjada, popular i participativa.

Tradicionalment el Carnestoltes ha estat sempre una festa de llibertat, però aquest any ha estat l'excepció a causa de la pandèmia mundial.

Des d’Artistalia hem volgut capgirar el carnaval. No hem pogut realitzar actes populars al carrer vàm voler fer-l'ho arribar a les cases.

Els nostres vídeos penjats a les xarxes socials de la ciutat ha permès que els cornellanencs estiguesin informats de les consignes dels emissaris, veiessin el Arribo de sa majestat a la ciutat i, fins i tot, han pogut seguir el judici on és acusat per la Vella Quaresma.

Però no ens hem quedat aquí, gràcies a les nostres plataformes mòbils hem pogut omplir de festa i sàtira els carrers de la ciutat.

El Carnestoltes sempre ha realitzat una sàtira del que ha succeït durant l’any, així doncs, ell i la seva comitiva han estat representant amb humor i respecte aquells 3 mesos que vam estar confinats, on es va esgotar el paper de WC dels comerços, es va acabar la farina per fer pa i dolços i es va posar de moda fer exercici des de casa.

Sabíem que la gent no ens podia seguir pels carrers, que hi havia gent que a causa de la situació es trobaven confinats y no poden sortir. Volíem que la festa fos per a tots i que tothom la gaudís des de casa. Vam apostar per emetre-la en streaming amb una durada de 3 h.

Com a tancament de festa, i per primer cop a Cornellà, el Judici del Rei Carnestoltes! La Vella Quaresma va acusar al Carnestoltes de fer festa en temps de Covid. El Judici va ser gravat i penjat a les xarxes socials per a que tota la població estigues informada.

Veredicte: CULPABLE i desterrat durant un any!

UN CARNAVAL DIFERENT PERÒ DIVERTIT

Menu

Settings

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in